LaderThuis.nl

Stekkerkennis

Maak jezelf wegwijs in het opladen van je elektrische auto

Elektrische auto’s veel betrouwbaarder dan benzine auto’s

[post-views]

Als je ooit langs de kant van de weg hebt gestaan met een kapotte auto, weet je hoe frustrerend dat kan zijn. Maar wat als ik je vertelde dat er een type auto is dat veel minder vaak pech heeft dan zijn tegenhanger met een benzinemotor? Volgens recente statistieken van de Duitse ANWB zijn elektrische auto’s aanzienlijk betrouwbaarder dan conventionele benzine-auto’s.

Uit het onderzoek van de ANWB blijkt dat slechts 2,8 van elke 1000 elektrische auto’s pech krijgt, vergeleken met een aanzienlijk hoger percentage van 6,8 bij benzine-auto’s. Dit is een opvallend verschil dat de voordelen van elektrische voertuigen benadrukt, niet alleen voor het milieu, maar ook voor de gemoedsrust van de bestuurder.

Een diepere duik in de statistieken onthult dat de meest voorkomende oorzaak van pech onderweg een falende startbatterij is, verantwoordelijk voor maar liefst 44 procent van de gevallen, ongeacht het type aandrijving. Interessant genoeg merkt de ADAC op dat het opmerkelijk is als de accu van een benzineauto het na slechts drie jaar begeeft, terwijl deze normaal gesproken vijf tot zes jaar meegaat.

Maar welke elektrische auto’s komen als de meest betrouwbare uit de bus? Volgens de ADAC scoren de BMW i3 en de Mini het beste, met slechts 0,4 pechgevallen per 1000 auto’s. Andere betrouwbare modellen zijn onder meer de BMW X1, die een score van 0,7 heeft behaald. Het is echter verrassend om te zien dat sommige traditioneel betrouwbare merken zoals Toyota, met modellen zoals de Yaris en de C-HR, lager op de betrouwbaarheidslijst staan dan verwacht.

Maar laten we ook niet vergeten dat het aantal elektrische auto’s op de weg nog steeds een minderheid vormt. Hoewel de Duitse ANWB vorig jaar 3,5 miljoen keer in actie kwam, waarvan slechts 30.000 keer voor een elektrische auto, is het belangrijk op te merken dat het marktaandeel van elektrische auto’s nog steeds aanzienlijk lager is dan dat van benzine-auto’s.

Kortom, terwijl elektrische auto’s een revolutie teweegbrengen in de autowereld en steeds populairder worden, bieden ze ook een aanzienlijk voordeel als het gaat om betrouwbaarheid op de weg. Met steeds verbeterende technologieën en een groeiend aanbod aan modellen, is het duidelijk dat de toekomst van autorijden steeds meer elektrisch wordt.

Vraag na het lezen van dit artikel?

Stel je vraag aan een van onze professionals en weet binnen 24 uur al hoe of wat!

Stel een vraag
De waardering van laderthuis.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.3/10 gebaseerd op 303 reviews.
Wij gebruiken cookies
Geen zorgen. Wij gebruiken deze cookie alleen voor functionele doeleinden.
Ik begrijp het
Meer info