Snelle navigatie

Een laadpaal thuis is een uitstekende investering als je elektrisch rijdt. Je EV laden wordt eenvoudiger en je bespaart flink op je energiekosten. Kom erachter waarom veel mensen al een laadpaal thuis hebben laten installeren door LaderThuis.nl.

Dit zijn de redenen om je laadpaal bij LaderThuis.nl aan te schaffen:

  • Binnen 15 werkdagen geïnstalleerd
  • 2 jaar garantie op product en installatie
  • Geen onverwachte kosten
  • Van laadpaal tot installatie, alles door 1 partij
  • Beoordeeld met een 9,5 op basis van 260+ reviews

Kies de beste laadpaal

LaderThuis.nl heeft een breed assortiment van laadpalen. En daar zit altijd de beste keuze voor jouw situatie tussen. Kom erachter hoe je snel het beste apparaat voor jouw woning, automodel en gebruik vindt.

1-fase of 3-fasen

Deze termen gaan over het type elektrische aansluiting dat jouw woning heeft – en waarmee je dus je auto oplaadt. Een tripje naar de meterkast (of een telefoontje naar je energieleverancier) vertelt je daar alles over. Als er op je elektriciteitsmeter 220 V of 230 V staat, dan heb je een standaard 1-fase-aansluiting. Staat er drie keer 220 V, 230 V (of 380 V, 400 V), dan heeft je huis een krachtige 3-fasenaansluiting. Als je weet welke aansluiting je hebt, dan weet je welke laadpaal je kunt laten installeren bij jouw huis.

Type stekker

Verschillende elektrische auto’s hebben verschillende oplaadstekkers nodig. De meeste moderne voertuigen laden op via een type 2-stekker – alleen verouderde ev’s kunnen nog een type 1 nodig hebben. Een type 2 met CCS combostekker is nog veelzijdiger. Heb je een Tesla? Die auto’s gebruiken nu nog een unieke aansluiting, maar gaan in de toekomst over op een type 2 met CCS combo.

Het beste laadpaal merk

Er zijn flink wat nieuwe techmerken die laadpalen ontwikkelen en hun namen klinken niet veel mensen bekend in de oren. Onze laadpalen worden gemaakt door de merken Ratio, Zaptec, Alfen en Newmotion. Deze merken staan vooraan om de laatste technologische ontwikkelingen in hun producten te integreren. Hun laadpalen scoren bovendien hoog in veel klanttevredenheidsonderzoeken onder ev-bezitters.

Kosten van een laadpaal

De prijs van een laadpaal thuis hangt af van een paar factoren. Hoe hoog het laadvermogen van het apparaat is, hoe nieuw het model is en of je je meterkast laat verzwaren. Een laadpaal is verkrijgbaar in een prijsrange van € 800,- tot € 1.500,- met uitschieters naar boven. Kijk in onze webshop voor welke laadpalen er nu aantrekkelijke kortingsacties gelden.

De installatie van een laadpaal

LaderThuis.nl verzorgt al meer dan 5 jaar lang de installatie van jouw laadpaal thuis. Onze gecertificeerde experts installeren jouw apparaat binnen 15 dagen en zorgen dat je laadinstallatie en je erf er piekfijn uitzien. Ze verbinden de paal met je meterkast en met je eventuele zonnepanelen.

Als jouw woning een 1-fase-aansluiting heeft, dan kan het lang duren om je auto te laden. Wil je sneller je ev opladen met een minder krachtige aansluiting? Dan is het mogelijk om je meterkast te verzwaren, waardoor de laadtijd korter wordt en je voertuig een grotere actieradius krijgt. Onze klantenservice vertelt je graag meer hierover.

De voor- en nadelen van een laadpaal thuis

Elektrisch rijden met een laadpaal thuis brengt flinke voordelen met zich mee.

Voordelen laadpaal thuis

  1. Besparen op termijn. Laden met je eigen laadpaal is (veel) goedkoper dan met een openbare paal. Je profiteert van de lagere energieprijs bij jou thuis en betaalt geen servicekosten.
  2. Comfortabel en exclusief. Je hoeft nooit meer met de buren te bakkeleien over wie wanneer zijn auto mag opladen. En je auto staat altijd pal voor de deur terwijl hij aan het laden is.
  3. Altijd duurzaam laden. Als je zonnepanelen, een windturbine of een andere duurzame generator bezit, dan laad je je elektrische wagen altijd met vernieuwbare energie op. En dat voelt goed.
  4. Voor elk type auto. Doordat een laadpaal verschillende vermogens kan leveren, is hij beschikbaar voor alle privé- en zakelijke voertuigen.

Nadelen laadpaal thuis

  1. Kosten voor aanschaf en plaatsing. Door het voordelige energietarief verdien je deze kosten op de lange termijn terug. En het gemak van een laadpaal thuis is moeilijk in euro’s uit te drukken.
  2. Lokale regels voor laadkabels. In sommige gemeenten is het niet toegestaan om een kabel over de stoep te leggen. Gelukkig zijn er vaak oplossingen, zoals een matje tegen struikelen of een kabelgoottegel.
  3. Kosten voor vervanging. Een openbare laadpaal wordt door de gemeente beheerd, een laadpaal thuis zul je zelf moeten vervangen. De verwachte levensduur van de meeste palen ligt rond de 10 jaar – op onze laadpalen krijg je 2 jaar garantie op het product en de installatie. Onderhoudskosten zijn er eigenlijk niet.

Subsidie voor een eigen laadpaal

De kosten van een laadpaal thuis laten plaatsen vallen enorm mee, ook door de snelle ontwikkelingen van de gebruikte technologie. Bovendien kun je in een aantal gevallen subsidie krijgen voor het laten plaatsen van zo’n apparaat. Bijvoorbeeld als zzp-er (MIA, Vamil-regeling). Verschillende gemeenten hebben bovendien subsidieregeling om elektrisch rijden met een eigen laadpaal aantrekkelijker te maken.

Hoe vraag je een laadpaal voor thuis aan?

Ben je benieuwd wat een laadpaal bij jou thuis kost bij LaderThuis.nl? Vraag snel een offerte aan, en je weet meer.

Heb je vragen?

Heb je vragen over onze producten en service? Wij geven je graag persoonlijk advies waar je echt iets mee kunt. Neem direct contact met ons op via telefoon, e-mail of Whatsapp.

Vraag na dit artikel?

We helpen je graag om meer duidelijkheid te krijgen. Neem gerust contact met ons op

Stel een vraag

Laat de eerste reactie achter

Eigen laadpaal aan huis?

Binnen 15 werkdagen je eigen laadpaal
Meer info
Andere berichten
De waardering van laderthuis.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.3/10 gebaseerd op 302 reviews.
Wij gebruiken cookies
Geen zorgen. Wij gebruiken deze cookie alleen voor functionele doeleinden.
Ik begrijp het
Meer info