LaderThuis.nl

Stekkerkennis

Maak jezelf wegwijs in het opladen van je elektrische auto

Wat is dynamic loadbalancing en waarom moet jouw laadpaal dit hebben?

[post-views]

Loadbalancing van laadpalen voor elektrische auto’s wordt steeds belangrijker nu steeds meer mensen overstappen op elektrisch rijden. Het is van essentieel belang om ervoor te zorgen dat je elektriciteitsnetwerk niet overbelast raakt en dat het opladen van je auto efficiënt en veilig verloopt. Zelfs als u thuis slechts één elektrische auto heeft, is het verstandig om een laadstation te kopen met loadbalancing functie, zoals de Ratio, Zappi, Easee of Alfen laadstations. In dit artikel zal ik uitleggen waarom loadbalancing belangrijk is, hoe het werkt en waarom het verstandig is om thuis een laadstation met deze functie te hebben.

Waarom is loadbalancing belangrijk voor een laadstation thuis?

Hoewel het opladen van een enkele elektrische auto bij u thuis geen directe bedreiging vormt voor het elektriciteitsnetwerk, kan het nog steeds leiden tot overbelasting van uw lokale stroomnetwerk. Dit kan leiden tot hoge kosten voor het oplossen van storingen en zelfs tot gevaarlijke situaties als er stroomuitval optreedt. Door het hebben van een laadstation met load-balancing functie, wordt het vermogen van de laadpaal verdeeld over uw huis en de aangesloten auto, waardoor de belasting op het lokale stroomnetwerk wordt beperkt.

Hoe werkt loadbalancing voor een laadstation thuis?

Loadbalancing voor een laadstation thuis werkt op dezelfde manier als bij openbare laadpalen. Het laadstation meet voortdurend het vermogen dat beschikbaar is op jouw elektrisch netwerk en past de stroom die naar de auto gaat aan, op basis van de laadsnelheid van de auto en het maximale vermogen van jouw hoofdzekering / hoofdaansluiting. Het resultaat is een veilige en efficiëntere (dus snellere) oplaadervaring voor uw auto, zonder overbelasting van uw lokale stroomnetwerk.

Waarom is het verstandig om thuis een laadstation met loadbalancing functie te hebben?

Het hebben van een laadstation met loadbalancing functie bij u thuis biedt verschillende voordelen. Allereerst zorgt het ervoor dat uw lokale stroomnetwerk niet overbelast raakt en voorkomt het eventuele storingen en kosten. Ten tweede biedt het een efficiëntere oplaadervaring, omdat de laadsnelheid automatisch wordt aangepast aan de beschikbare stroomvoorziening. En tot slot biedt het u de gemoedsrust dat u uw auto veilig kunt opladen, zonder dat u zich zorgen hoeft te maken over eventuele stroomuitval of netwerkproblemen.

Conclusie

Zelfs als u thuis maar één elektrische auto heeft, is het verstandig om te investeren in een laadstation met loadbalancing functie, zoals de Ratio, Zappi, Easee of Alfen laadstations. Dit zorgt niet alleen voor een efficiënte en veilige oplaadervaring voor uw auto, maar voorkomt ook mogelijke problemen met het lokale stroomnetwerk. Door te kiezen voor een laadstation met loadbalancing functie, kunt u zorgeloos genieten van de voordelen van elektrisch rijden, zonder u zorgen te hoeven maken over de impact op uw elektriciteitsnetwerk. Kies dus verstandig en geniet op een duurzame en veilige manier van uw elektrische auto!

Vraag na het lezen van dit artikel?

Stel je vraag aan een van onze professionals en weet binnen 24 uur al hoe of wat!

Stel een vraag
De waardering van laderthuis.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.4/10 gebaseerd op 305 reviews.
Wij gebruiken cookies
Geen zorgen. Wij gebruiken deze cookie alleen voor functionele doeleinden.
Ik begrijp het
Meer info