Snelle navigatie

Met de laadpaal van Ratio slim laden op dynamisch tarief.

Slim en voordelig je auto laden op dynamische energietarieven? Met Tap Electric’s nieuwste functionaliteit en Ratio’s slimme laadpaal is dit makkelijk geregeld. Zo kun je besparen op je laadkosten en laad je goedkoop op de slimste momenten. En je bespaart niet alleen geld, je helpt indirect ook om het nationale elektriciteitsnetwerk niet te belasten op piekuren. Geld verdienen en tegelijk de maatschappij helpen, mooier kan niet!

Dynamische tarieven voor thuisladen

Wat is een dynamisch energietarief? Een dynamisch energietarief is een energieprijs die gedurende de dag fluctueert. Op sommige momenten van de dag kan de prijs laag zijn, bijvoorbeeld wanneer er veel windenergie of zonne-energie beschikbaar is. Op andere momenten, bijvoorbeeld wanneer iedereen thuiskomt van werk en de auto begint te laden, zijn de elektriciteitsprijzen hoger. Deze prijzen worden een dag van tevoren vastgesteld door de energiemarkten.
Als je een elektrische auto hebt, kan het zeer voordelig zijn om thuis een dynamisch energietarief te hebben, omdat je er in dat geval voor kunt kiezen om op de goedkoopste momenten van de dag te laden. Alles wat je nodig hebt om tegen goedkoop en slim energietarief te laden, is een slimme Ratio laadpaal, een dynamisch energiecontract bij uw energieleverancier en een koppeling van uw laadpaal naar Tap Electric.

Hoe werkt mijn dynamisch energietarief met Tap en Ratio?

Als je thuis een dynamisch energietarief hebt of wilt, kunnen de prijzen sterk variëren van het moment dat je je auto na het werk om 18.00 uur aansluit tot je hem de volgende ochtend om 7.00 uur weer loskoppelt. Als je je laden niet slim plant, begint het laden direct nadat je de auto hebt aangesloten voor een paar uur tot de auto vol is. In dat geval betaal je waarschijnlijk veel te veel! Daar kunnen Ratio en Tap bij helpen. Door je Ratio laadpaal aan Tap te verbinden, kun je een Charge Control programma op je lader in te stellen, zo zorgen we voor het beste laadschema voor jou. Zo krijg je de goedkope elektriciteitsprijzen gedurende je sessie terwijl ook je batterij vol is wanneer je vertrekt. Haast? Geen probleem. Je kunt het programma op elk moment stopzetten en weer zo snel mogelijk laden ongeacht het energietarief.

Om je Ratio laadpaal aan Tap te koppelen en een laadbeheerprogramma voor dynamische tarieven in te stellen volg je deze stappen:

  1. Ga in de Ratio App bij de laadpaal naar de geavanceerde instellingen en klik op ‘OCPP instellingen’ en selecteer Tap Electric. Kopiëer je laadpaal ID (CPID) naar je klembord.
  2. Download de Tap Electric Laadpaal App, maak een account aan en klik op beheer. Selecteer Ratio en voer je laadpaal ID (CPID) in.
  • Ga naar Locatie > Charge Control.
  • Stel je Charge Control programma in op Dynamische Tarieven en klik op opslaan.

Nu ik dynamische tarieven op de laadpaal heb ingesteld, hoe ziet het eruit tijdens het goedkoop laden?

Om de functie slim laden op dynamische tarieven nog krachtiger te maken, kunnen EV-rijders hun auto aan Tap koppelen voor live updates over de batterijstatus. Als EV-rijder word je altijd op de hoogte gehouden van een actief Charge Control programma tijdens je sessie: je kunt gegevens zoals huidig batterijniveau, gewenst batterijniveau en gewenste eindtijd invoeren door “Monitoren en configureren” te selecteren in je sessiescherm onder Charge Control.
Deze functie werkt het beste wanneer je je verbonden auto koppelt aan Tap – meer hierover in de volgende sectie. Zo hebben we live updates van de batterijstatus om de beste beslissingen te nemen over wanneer goedkoop te laden.

Koppel je verbonden auto

Let op: We lanceren deze functie met ondersteuning voor Tesla, Kia en Hyundai. Als je een verbonden auto hebt die nog niet ondersteund wordt, kun je deze handmatig toevoegen in de app.
Door je auto te koppelen aan Tap kunnen we belangrijke details krijgen zoals de batterijstatus. Je kunt dan je live batterijniveau zien tijdens het goedkoop laden in de Tap-app. Bovendien, als je slim laadt op een dynamisch energietarief, kun je profiteren van de goedkoopst mogelijke laadtarieven met Tap Charge Control.

Hoe koppel ik mijn verbonden auto aan Tap?

  • Ga naar Profiel > Mijn verbonden auto’s > Nieuw toevoegen.
  • Selecteer je automerk uit de lijst.
  • Voer je gebruikersnaam en wachtwoord in van de app van je automerk en klik op Koppelen aan Tap.
  • Als je meerdere voertuigen van dit merk hebt, kun je bevestigen welke je wilt koppelen aan Tap.
  • Klik op Verbinden.

Zoals altijd horen we graag van je als je vragen of feedback hebt. Wij garanderen u dat u op deze manier stukken goedkoper gaat laden met de slimme laadpaal van Ratio.

Bron: https://www.ratio.nl/nl/over-ons/blog/slim-je-auto-laden-met-ratio-laadpaal-op-dynamisch-tarief 

Vraag na dit artikel?

We helpen je graag om meer duidelijkheid te krijgen. Neem gerust contact met ons op

Stel een vraag

Laat de eerste reactie achter

Eigen laadpaal aan huis?

Binnen 15 werkdagen je eigen laadpaal
Meer info
Andere berichten
De waardering van laderthuis.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.4/10 gebaseerd op 305 reviews.
Wij gebruiken cookies
Geen zorgen. Wij gebruiken deze cookie alleen voor functionele doeleinden.
Ik begrijp het
Meer info