Nieuws

10 tips voor wintersport met een elektrische auto

16 februari 2024
[post-views]

Snelle navigatie

Op wintersport met een elektrische auto? Dan wil je natuurlijk zo min mogelijk zorgen maken over het laden van je auto. Wij geven je 10 handige tips die je kan gebruiken om de volle laadpunten te vermeiden en teleurstellingen te voorkomen. Zo kan jij nog meer rustiger op vakantie en kom je nog wat extra geladen met rust op je vakantiebestemming (en thuis) aan.

Tip 1:
Plan je route via grote stations met behulp van websites zoals Schnellladepark.app. Filter op minimaal 10 laadpalen en het gewenste vermogen voor je auto.

Tip 2:
Neem een reserve laadpas mee met goede Europese dekking, bijvoorbeeld van Greenchoice, Eneco, Shell Recharge of E-Flux. Het aanvragen is in vrijwel 5 minuten geregeld. Wel zo handig voor het geval dat.

Tip 3:
Zorg dat je niet helemaal leeg rijdt en houd minstens 15% batterijcapaciteit over om stress te vermijden bij volle laadstations. Je bent tenslotte op vakantie, dan wil je toch zo min mogelijk stress hebben.

Tip 4:
Laad indien mogelijk slechts tot 80% en verplaats je auto direct om anderen de kans te geven ook te laden, aangezien het laden van 80% naar 100% even lang duurt als van 30% naar 80%.

Tip 5:
Kies voor de grootste laadpleinen, zoals station Kreuz Hilden op 200 km van Utrecht met 54 snelladers, of Oberhonnefeld-Gierend met 32 snellaadpalen. Ook Sortimo park in Zusmarshausen langs de A8 tussen Ulm en München heeft 54 snelladers beschikbaar.

Tip 6:
Ontdek minder bekende netwerken nabij snelwegen voor minder drukte. Gebruik de Chargefinder app en filter op operators zoals Aral Pulse of EnBW.

Tip 7:
Gebruik de Tesla app en voeg een betaalmiddel toe voor gemakkelijke toegang tot grote laadpleinen met redelijke tarieven. Het zal je veel tijd en waarschijnlijk ook geld besparen.

Tip 8:
Gebruik navigatiesystemen met actuele (live) informatie over laadstations en stel de juiste filters in voor jouw auto, bijvoorbeeld voor snelladen met specifieke vermogens. Er is een overvloed aan apps en websites waar je deze info eenvoudig kan vinden. Zo kan je filteren dat je alleen laadpalen met 100kW en meer ziet. Zo voorkom je dat je niet bij teleurstellende kleine paaltjes terecht komt.

Tip 9:
Vermijd altijd de drukkere en kleinere stations, zoals Ionity Bad Camberg West langs de A3. Kies altijd voor een grotere station met veel plek zodat je altijd meer kans hebt op een vrije laadpaal.

Tip 10:
Vlak voor vertrek, neem nog even de tijd om al deze tips door te nemen, zodat je er zeker van bent dat ze vers in je geheugen zitten.

Vraag na dit artikel?

We helpen je graag om meer duidelijkheid te krijgen. Neem gerust contact met ons op

Stel een vraag

Laat de eerste reactie achter

Eigen laadpaal aan huis?

Binnen 15 werkdagen je eigen laadpaal
Meer info
Andere berichten
De waardering van laderthuis.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.4/10 gebaseerd op 301 reviews.
Wij gebruiken cookies
Geen zorgen. Wij gebruiken deze cookie alleen voor functionele doeleinden.
Ik begrijp het
Meer info