EV nieuws

Vanaf 2035 geen uitstoot meer. De EV industrie heeft werk te doen

28 oktober 2022
[post-views]

Snelle navigatie

Alle nieuwe auto’s die in 2035 in de Europese Unie worden verkocht mogen geen CO2-uitstoot meer hebben. Daarover hebben de Europese Commissie, het Europees Parlement en de lidstaten donderdagavond overeenstemming bereikt.

In 2035 mogen er geen nieuwe auto’s meer in de EU worden verkocht die op fossiele brandstoffen rijden. Auto’s en bestelwagens moeten dan bijvoorbeeld elektrisch zijn of op waterstof rijden. Volgens VVD-Europarlementariër Jan Huitema, die betrokken was bij de deal, wordt de autobranche nu gedwongen om schone voertuigen op de markt te brengen.

“Aangezien auto’s en busjes gemiddeld vijftien jaar op de weg blijven, moet er snel actie worden ondernomen. De auto is de enige vorm van vervoer waar snel overgestapt kan worden op elektrisch of waterstof en de markt is daar al klaar voor.”

Auto’s worden mogelijk goedkoper

Ook voor automobilisten is de deal goed nieuws, geeft hij aan. “Veel mensen willen wel schoner rijden, maar kunnen een elektrische auto niet betalen. Door deze deal worden nieuwe emissieloze auto’s goedkoper, en komt er sneller een tweedehandsmarkt.”

Vicevoorzitter van de Europese Commissie Frans Timmermans denkt dat de branche de overstap kan maken. “Europese autoproducenten laten zien dat ze steeds meer en steeds betaalbaardere elektrische auto’s op de markt brengen. Het tempo waarmee dat is gebeurd de afgelopen jaren is opmerkelijk.”

Vraag na dit artikel?

We helpen je graag om meer duidelijkheid te krijgen. Neem gerust contact met ons op

Stel een vraag

Laat de eerste reactie achter

Eigen laadpaal aan huis?

Binnen 15 werkdagen je eigen laadpaal
Meer info
Andere berichten
De waardering van laderthuis.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.4/10 gebaseerd op 305 reviews.
Wij gebruiken cookies
Geen zorgen. Wij gebruiken deze cookie alleen voor functionele doeleinden.
Ik begrijp het
Meer info