Ratio IO6 – 11-22 kw – Solar laden

 880 incl. btw

  • E-Flux – automatische verrekening
  • Laden op zonne-energie
  • Dynamische Load-balancing
Artikelnummer: 38981 Categorieën: , , , ,

Met de Ratio IO6 laadpaal kunt u naast het laden op volledige zonne-energie uw laadkosten zakelijk laten verrekenen via E-Flux met uw werk/werkgever.

Zonder de sensor box heeft u geen load balancing en werkt laden op zonne-energie (Solar laden) niet! Door JA te selecteren kunt u wel gebruik maken van deze functies.

Gratis Ratio app

  • Inzicht krijgen in de actuele laadsessie
  • Overzicht zien van je laadgeschiedenis
  • Een kenteken koppelen aan de laadsessies
  • De laadstand kiezen die bij je past. Heb je zonnepanelen en is het een zonnige dag? Kies dan voor de Pure Solar modus om 100% groen en kosteloos te laden. Vanuit het stroomnet laden of een combinatie van zonne-energie en stroom uit het net is natuurlijk ook mogelijk.
  • De lader vergrendelen of ontgrendelen
  • Uitgesteld laden
  • Lader vergrendelen

Dynamic load balancing

Bij veel stroom verbruik in huis gaat Ratio Solar laadpaal automatisch langzamer laden totdat er weer genoeg capaciteit is om volledig te gaan laden, hierdoor wordt u beveiligd tegen piekspanning en overbelasting van uw stroomnet thuis.

Laadopties

Naast Pure Solar (100% zonne-energie) is het ook mogelijk om op Smart Solar (deel zonne-energie & deel stroomnet) of enkel op Smart (100% stroomnet met load balancing) of Basic (zonder load balancing) laden, verschillende laadopties voor verschillende situaties zijn dus mogelijk met de Ratio Solar box.

Minimale opbrengst

Zelfs bij minimaal aantal PV panelen of beschikbare zon laadt de Solar laadpaal al. De lader kan in de ‘Pure Solar’ stand 1 fase laden bij 1 fase zonnepanelen. Hierdoor is er in tegenstelling tot de meeste andere 3 fase laders niet 3 keer 6 ampère nodig (6A per fase) maar kan er al geladen worden met 6 ampère over één enkele fase

Tweede datakabel

Online verbinding van de lader werkt door middel van een tweede datakabel. Deze dient op de router in de meterkast te worden aangesloten.

Ratio laadpalen

Als je op zoek bent naar een andere laadpaal dan de Ratio IO6 Solar, biedt Laderthuis.nl een breed scala aan opties, waaronder verschillende Ratio laadpalen die aan diverse behoeften voldoen.

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Ratio IO6 – 11-22 kw – Solar laden” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Andere suggesties…