Uw geladen stroom verrekenen

 

Wanneer u een laadpaal zakelijk gebruikt, komt het steeds vaker voor dat u de kosten kunt verrekenen met uw werkgever of eigen onderneming. Het oplaadpunt kunt u plaatsen bij u thuis of op het werk en kan dan worden gebruikt door 1 of meerdere werknemers. Het bijhouden van de geladen stroom en de verrekening daarvan kan op veel manieren worden gedaan. Een belangrijke overweging die je wel moet maken is of je het bijhouden van de het stroomverbruik automatisch of handmatig wilt laten bijhouden.  

 

Automatisch bijhouden

De verrekening van uw stroom kan met sommige laadstations tegenwoordig automatisch worden gedaan. Het laadstation is dan vaak voorzien van een RFID/pas scanner en weet daardoor precies wie er in/uitlogd per laadsessie. Door middel van een gekoppelde backoffice kan zo voor meerdere mensen tegelijk worden bijgehouden hoeveel stroom zij over een bepaalde tijd in hun auto hebben geladen. Zo'n backoffice systeem houdt online het volgende bij:

  • Waar er wordt geladen.
  • Hoe laat wordt het laden gestart.
  • Hoe lang wordt er geladen.
  • Tegen welk tarief wordt er geladen.

 

Handmatig bijhouden

Door het laten plaatsen van een gecertificeerde kWh meter is het heel makkelijk om de geladen stroom bij te houden. U kunt dan om de zoveel tijd de stand doorgeven aan de administratie. Deze manier van verrekenen heeft helaas wel een paar nadelen. De kWh meter meet alle stroom dat door het laadpunt gaat en houdt het niet per laadsessie bij. Daardoor kan er maar 1 iemand gebruik maken van de kostenverrekening van het laadpunt. Het mooie van deze manier is wel dat het in principe bij elk laadstation mogelijk is.

 

Automatisch verrekenen

Als laatst kunt u als bedrijf nog overwegen of u uw administratieprogramma's wilt koppelen aan de backoffice. Alle gemeten stroom kan dan ook daadwerkelijk automatisch worden verrekend. Zo heeft u er bijna geen omkijken naar en wordt het laden nog prettiger.

 LaderThuis biedt laadpalen met pasjessyteem en bijbehorend backoffice aan. Dit laten wij beheren door verschillende partners. Hiermee ontvangt u maandelijks een factuur ontvangt van de gemaakte kosten. De factuur is vervolgens te verrekenen met uw werkgever of zelfs op naam van uw werkgever te zetten.

LaderThuis

LaderThuis heeft de beste laadoplossing voor je elektrische auto. Onze laadpalen zijn toekomstbestendig, slim, snel en efficiënt op te laden en met gemak te beheren.

Offerte Aanvragen

Snel weten wat de kosten zijn voor uw eigen laadpaal?

Offerte aanvragen